De logica ontgaat mij volledig!

door: Koos Dirkse

Als je vanaf de weg naar een gebouw kijkt, kun je zeggen: dat ziet er goed uit! Niets meer aan doen! Hooguit nog enkele aanpassingen aan de tuin er omheen. Je kijkt niet naar de constructie van het gebouw en of er vloeren, trappen en liften aanwezig zijn. En of het überhaupt leefbaar is.

Zo ziet minister Schippers het zorgstelsel. Het staat, dus we borduren daarop verder. Niets meer aan de inhoud doen! Er ontstaat nu symptoombestrijding op symptoombestrijding, terwijl men ziet, dat het niet goed gaat.

Je kunt nu wel stellen dat Nederland de beste zorg biedt van Europa, maar dat is wel aan de zorgverleners (artsen, verpleegkundigen, eerste lijn, etc) te danken, niet aan de minister of VWS of haar tientallen advies, automatisering- en consultancyclubs en zeker niet aan de zorgverzekeraars. Het is ook bekend, dat we, volgens de OESO, op de VS na, op basis van het BBP voor de zorg het duurste land ter wereld zijn.

Iedere motie, die enige verbetering zouden kunnen aanbrengen in het zorgstelsel, worden door de minister zondermeer de grond ingestampt.

Als je enige kennis hebt hoe het systeem nu in elkaar steekt en je denkt logisch na, dan valt je op dat hier sprake is van een enorm bord voor de kop. Iemand die het niet wil begrijpen! Of een enorme kokervisie, gericht op positieve resultaten van commerciële bedrijven, zoals zorgverzekeraars.

In en in triest, dat je je zo laat leiden. En dat voor een gehele bevolking, die een verplichte basisverzekering door de strot geduwd krijgt. Een verplichte basisverzekering, die uit 70 verschillende polissen bestaat!

Wat zit daar achter?

Advertenties

3 gedachten over “De logica ontgaat mij volledig!”

 1. Wat erachter zit:

  Iedere keer toen de ziektes in mijn familie in de procedures en protocollen pasten, werden wij prima geholpen. Maar waag het niet met ziektes te komen die er niet in passen!

  Ons werd dan te kennen gegeven “het spijt ons, u moet leren ermee te leven”. Zeven keer is ons dat overkomen. In alle gevallen was het mogelijk op eigen initiatief therapieën te vinden die het nodige resultaat leverden! Die moesten wij meestal zelf betalen en dat is toch te gek voor woorden: behandelingen, die onvoldoende resultaat leveren, moeten wij via de zorgverzekering mee betalen en die die het resultaat leveren moeten wij zelf betalen…

  Wat ontbreekt: de mogelijkheid om naar dat te kunnen luisteren wat werkt! De mogelijkheid om dat los te laten wat niet (meer) werkt!

  Ik zie trouwens liever een minister Schippers die weet los te laten en dat te kiezen wat werkt dan een opvolger die in dezelfde valkuil terecht komt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

laatste nieuws uit de zorg

%d bloggers liken dit: