Overheid, waar bent u mee bezig?

door: Koos Dirkse

Deze week sprak ik een eigenaresse van een snackbar, die met haar man hard heeft gewerkt om de zaak op te bouwen. Naast de gebruikelijke snacks verkopen ze ook wokgerechten.
De zaak bestaat uit een lange toonbank, waar aan de ene kant de wokgerechten worden klaargemaakt en aan de andere kant patat en snacks worden uitgeserveerd.
Voor de wokgerechten hebben ze een Aziatische kok aangenomen. Een jonge knaap, die een verblijfsvergunning had voor drie jaar en zijn taak uitstekend verstond.
Omdat zijn verblijfsvergunning aan verlenging toe was, kwam er een inspecteur praten. Tijdens het gesprek kwamen er verschillende klanten bestellen. De vrouw stond alleen en de kok stond wokgerechten klaar te maken.
Omdat de dame in gesprek was met de inspecteur, vroeg ze aan de kok of hij even een portie patat in het frituurvet wilde doen, dan handelde zij het verder wel af.
Direct kwam de inspecteur in actie door te melden, dat dit niet tot de taken van de kok behoorde. Hier had hij geen vergunning voor, dus er werd een proces verbaal opgesteld.
Na enige tijd kwam de brief met het bedrag van de boete: € 12.000,– euro, om een portie patat in het vet te gooien. Het is toch schandalig dat door dergelijke overheidsinstanties, met hun stomme regeltjes, goedwillende ondernemers gewoon kapot worden gemaakt!
De eigenaren lieten het voorkomen en hebben de zaak ook gewonnen. Ze waren wel ruim duizend euro kwijt aan advocaatkosten. En de kok, zijn vergunning is niet verlengd. Hij is teruggegaan naar zijn eigen land!

Advertenties

laatste nieuws uit de zorg

%d bloggers liken dit: