Service bestaat echt!

door: Koos Dirkse

Nu ben ik niet iemand die reclame maakt voor een bedrijf. In de media vliegen de reclames van opticiens je om de oren. De ene is nog beter of goedkoper dan de ander. Toch zijn er winkelketens op dit gebied, die dit niet doen en daar wil ik het even over hebben. Zij trekken klanten aan door de goede service.

Enige jaren geleden heb ik bij Brilservice in Amstelveen een merkbril gekocht, een Lindberg met Carl Zeiss glazen. Hoewel ik het dragen van een bril langetijd voor me uit heb geschoven, beviel mij deze bril direct uitstekend. Ik kon er letterlijk weer mee lezen en schrijven. En je voelde hem niet.

Na enkele maanden kreeg ik wat last met lezen en ben teruggegaan naar de opticien. Na meting bleek dat ik toch wat meer sterkte nodig had. Ik moest de bril achterlaten en kreeg na 14 dagen een berichtje, dat de bril klaar was. Toen ik de bril opzette had ik weer volop zicht op alles en iedereen om mij heen. Die nieuwe glazen behoefde ik niet te betalen
Enkele weken geleden gebeurde er iets met de bril, waardoor het glas afbrak bij de aanzet van de neusbeugel. De garantie was al ruim twee jaar verlopen en ik zag geen kans om deze dure glazen nu aan te schaffen. De bedrijfsleider van de winkel, waar ik de bril had gekocht, gaf aan, dat zij dit zou overleggen met de directeur.

Deze week kreeg ik bericht dat ik een afspraak kon maken in de winkel in Amstelveen. De directeur had aangegeven, dat het geregeld zou worden. Vanochtend om half tien werd ik verwacht. Toen ik daar aankwam werd ik direct door de bedrijfsleider geholpen, alles stond klaar. Ik kreeg een complete oogmeting, waaruit bleek, dat mijn ogen weer iets achteruit waren gegaan.
Na de meting kreeg ik de proefbril op en ze vroeg hoe het zicht was. Dit was fenomenaal! Zij vervolgde met: We gaan nieuwe glazen voor u bestellen en de bril voor u in orde maken. Over ongeveer twee weken is deze klaar. Ik zal u bellen.
En… u krijgt de bril gratis van Brilservice.
Chapeau voor dit bedrijf!

Advertenties

laatste nieuws uit de zorg

%d bloggers liken dit: